perjantai 25. kesäkuuta 2010

Juhannus

Perjantaina löin töissä hanskat tiskiin ja pakenin paikalta kello 12.00. Olin pakannut repun ja auton valmiiksi, niinpä poikkesin vain kotona hakemassa parhaan kamuni, eli "laivani". Ja vesille... ah sitä onnea kun aallot keinuttivat taas hellästi keskellä kauniita maisemia. Noin 7 tuntia meni aalloilla. Olkapää alkoi jo varoitella, oli hellitettävä.
Aamulla heräsin kello 04.45. Aamuinen Päijänne näytti kauniilta ja viileältä. Sen syliin oli hyvä hypätä aamupalan jälkeen.

Kiertelin muutaman tunnin saaria, poiketen välillä seikkailemaan niille. Eräälle kalliorinteelle tein pienen nuotion ja paistoin makkaraa. Oli paahtavan kuuma. Olkapää ei ollut hyvä muttei kovin pahakaan. Ehkä tämä riitti tältä erää, turha kiusata olkapäätä tämän enempää. Ei ollut kortisonipiikeistä apua ei. Kieltämättä oli aika raukea olo kun punnersin rannalla kajakkiani auton katolle. Sitten ajo kotiin. Kotona kajakin pesu ja varusteiden huolto, lopulta itsekin suihkuun.
Savustin kaksi saamaani Kuhaa ja tein niille seuraksi salaattia ja täytettyjä perunoita. Täytteeksi majoneesi-sinappirelish sekoitusta, jota häystin vielä parilla valkosipulin kynnellä. Avasin pullon viiniä myös. Saunan jälkeen maistui myös kylmä olut!
Pyykikone pesee pyykkiä, laitan pian siis pyykit kuivumaan ja otan lisää olutta. Sadetta ei sitten näköjään tullutkaan, huijasivat.
Nyt vain nautin koti-illasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tähän sanot?