keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Pekoni-sipulipiirakka


Pekoni-sipulipiirakka
(Tämän pitäisi maistua miehillekin)

1 pkt valmista voitaikinaa (tai oma taikina)
6 sipulia
1 pkt pekonia
Paprikaa
Suolaa
1 tl sokeria
valkopippuria
1-2 tl kuivattua timjamia
2 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
1 pss juustoraastetta (tai mielistäsi juustoa)
tilkka öljyä

Kauli voitaikina ohueksi levyksi ja nosta se uunipannuun. Leikkaa sipulit puolirenkaiksi ja suikaloi pekoni. Kuumenna tilkka öljyä ja ruskista siinä pekonit. Lisää sipulit säädä levyn lämpöä miedommalle ja kuullota ne pehmeiksi. Mausta seos suolalla, pippurilla, sokerilla ja timjamilla. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat ja juustoraaste. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Levitä sipuli-pekonitäyte pohjalle ja kaada päälle kananmuna-kermaviiliseos.Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Maistuu saunan jälkeen kylmän oluen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hei! Juu uuniperunat syön kuumana kylmän kastikkeen kera tai jos sattuisi esim joku lämmin jauhelihatäyte olemaan, niin lämmin + lämmin. Toki niitä voi sitten myöhhemmin syödä myös kylmänä, ihan miten ite tykkää :) Mut mie olen eniten lämmin peruna + kylmä kastike ihmisiä.

    VastaaPoista
  2. Minä olen aina täyttänyt foliossa olevan perunan jollakin kuumalla täyttellä, mutta täytyypä kokeilla tuotakin.

    VastaaPoista

Mitäs tähän sanot?