tiistai 21. heinäkuuta 2009

Onko minua huijattu?

Luin joskus Dan Brownin kirjan Da Vinci-koodi. Olihan se ihan jännittävä. Nyt olen lukenut kirjaa Koodin salaisuudet, missä lukemattomat raamatun ja historian tutkijat ottavat kantaa Da Vinci-koodin teorioihin. Melkoista säpinää on Dan Brown kirjallaan saanut aikaan...
Koodin Salaisuudet kirjaa lukiessa tulee raamattu ja monet muut sen aikaiset kirjoitukset melkoisen tutuksi, ainakin paljon uutta sellaiselle joka ei ole Raamattua lukenut. Se mikä on kaikkein yllättävintä on se että miten paljon koko raamatun ydintarina on kopiota Osiris-Dionysos jumalan tarinasta 400v ennen ajanlaskun alkua.

1) O-D on lihaksi tullut Jumala, vapahtaja ja Jumalan poika.
2) Hänen isänsä on Jumala ja hänen äitinsä kuolevainen neitsyt.
3) Hän syntyy luolassa tai vaatimattomassa tallissa joulukuun 25. päivä 3 paimenen läsnäollessa.
4) Hän tarjoaa seuraajilleen mahdollisuuden syntyä uudesti kasteriitin kautta.
5) Hän muuttaa veden viiniksi.
6) Ratsastaa riemusaatossa aasilla kaupunkiin ihmisten tehdessä kunniaa.
7) Kuolee pääsiäisen aikaan maailman syntien tähden.
8) Laskeutuu tuonelaan, nousee 3. päivänä kuolleista ja astuu taivaaseen.
9) Hänen kuolemaansa ja ylösnousemustaan juhlitaan rituaaleilla, johon sisältyvät leipä ja viini kuvaavat hänen ruumistaan ja vertaan.

Kuulostiko tutulta? Kaikki tuo siis oli kirjoitettu jo ennen Raamatun tekstejä! Eikä tuossa ollut edes kaikki yhteneväisyydet. Näistä kirjoituksista kirkko on halunnut vaijeta visusti ja tehnyt kaikkensa ettei niistä puhuttaisi. Kannattaa lukea Koodin Salaisuudet, toimittanut Dan Burstein.

Onkohan minua huijattu...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tähän sanot?