lauantai 25. syyskuuta 2010

Uusi sänky

Tänään ostin uuden sängyn. Saan sen viikon tai parin päästä. Wow, mahdankohan sitten nukkua 24h/vrk, tuleekohan lähdettyä töihin ollnekaan!? Mutta kun tulin ostamisen jälkeen kotiin, minuun iski paniikki. Entä kaikki ne muistot siinä sängyssä..? Menetänkö nekin samalla kun vanha sänky viedään pois? Voi vitsi, niin paljon mukavia muistoja. Ihan kuin olisi aloitettava kaikki tyhjältä pöydältä, tuntuukohan minusta yksinäiseltä uudessa sängyssä?
Oletko koskaan tuntenut itseäsi yksinäiseksi?
En minäkään. Seuraa vailla olen ollut. Ja yksin, ilman muuta. Mutta itsensä tunteminen yksinäiseksi merkitsee, että yksinolo on ongelma, ja minulle se ei ole koskaan ollut mikään ongelma.
Vai onko tämä vain omaa teoriaani, mitähän tästä sanoisi Marx ja Freud? Voihan nenä. Sanokaa näistäkin kahdesta maan pannukakkuteorian kannattajista mitä lystäätte, mutta ei heiltä sitkeyttä puuttunut. Vielä kauan sen jälkeen, kun heidän junansa on mennyt, he vaanivat aseman odotushuoneessa malttamattomina matkustajaraukkoja, jotka suostuisivat kuuntelemaan heitä edes puolella korvalla.
Freud loi oidipusteoriansa siltä pohjalta, että ei ollut lapsena nähnyt äitiään eräässä tilanteessa alastomana, ja lisäksi olettamalla, että jos olisi nähnyt, hän olisi saattanut kiihottua. Tästä kolminkertaisesta tapahtumattomuudesta hän kehitteli universaalin "totuuden" joka elää kai vielä tänäkin päivänä kallonkutistajien keskuudessa. Ah ja voih...

Miten niin eksyin aiheesta? Ja miten niin olen tainnut ottaa pari liikaa? On vasta 7. olut yhden viinipullon jälkeen. En takuulla mene nukkumaan, luulette vain...

1 kommentti:

  1. Yksinäisyys ja erillisyys, kaksi eri asiaa tai samaa. Yksinäinen voi olla ykseydessä kaikkeen, silloin kaikki onkin yhtä. Erillisyys perustuu pelkoon, joka on juontaa juurensa kuolemanpelosta. Mutta ei kukaan toinen pidä ketään toista hengissä, kuin näennäisesti. Elämä ei ole erillinen saareke.

    Hyviä unia, sitten kun uusi lepopaikka saapuu.*_*

    VastaaPoista

Mitäs tähän sanot?