perjantai 24. syyskuuta 2010

Chablis

Olen varmaankin kehunut lemppari punaviiniä, mutta entäpä se valkkari? Varkkari on hyvää silloin tällöin ja etenkin kesällä, mutta en ole tätä ennen löytänyt sitä mikä kolahtaisi. Nyt se on löytynyt. Se on ranskalainen Chablis. Ikävä kyllä se on ranskalainen, sillä en pidä ranskalaisista, mutta yritän unohtaa alkuperän ja nauttia pelkästään mausta.
Törmäsin viiniin rapukesteillä. Paahtoleipää, päällä majoneesia ja tuoretta rapua, sen kanssa Chablis valkoviiniä... suussa sulavaa ja pehmeää. Todella herkullista! Viini sopii rapujen, äyriäisten, vaalena lihan, rasvaisen kalan sekä kermakastikeruokien kanssa. Mutta erityisen hyvin myös seurusteluun ja aperitiiviksi. Näin minua valistettiin Alkossa, kun menin heti rapukesteistä selvittyäni hakemaan kyseistä viiniä. Viini on kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, hennon voinen.
Tuolla se puteli nyt makailee hyllyssä, odottaen sitä herkkää hetkeä jolloin se avataan...
Kokeilkaa. Ja kosketelkaa toisianne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tähän sanot?