lauantai 29. toukokuuta 2010

Baileys-juustokakku

No eihän se kaveri päässyt tulemaan, oli siis keksittävä muuta ohjelmaa. Aurinko paistoi aamupäivän, joten kaupoille ja sitten takaisin laittamaan pihalaattoja. Ai kun tuli hyvää jälkeä. Pienikin juttua muuttaa yllättävän paljon pihan ilmettä. Sitä ihaillessani sää synkkeni ja alkoi sataa. Niinpä siirryin sisätiloihin ja aloin tekemään Baileys-juustokakkua! Olin äskettäin ostanut keraamisella pohjalla ja irrotettavalla silikonireunalla varustetun vuoan, joten sitähän piti testata.

Pohja
190g Digestive keksejä (14kpl)
60g voita

Täyte
1dl Baileys kermalikööriä
1prk(250g) Mascarpone-tuorejuustoa
4tl vaniljasokeria
5tl tomusokeria
2,5dl vispikermaa
6 liivatelehteä

1.Murskaa keksit muruiksi ja sulata voi. Sekoita keskenään ja tee sekoituksesta tasainen pohja vuokaan. Laita jääkääppiin siksi aikaa kun teet täytteen.

2.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

3.Vaahdota kerma, sekoita siihen sokerit ja juusto.

4.Lämmitä Baileys ja liota siihen vedestä puristetut liivatelehdet.

5.Lisää Baileys/liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita.

6.Laita hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Koristelun voit tehdä ennen tai jälkeen jääpaappiin laittoa.

7.Mene saunaan muutamaksi tunniksi ja palatessasi sieltä kuumissasi, nauti vilpoisaa ja herkullista Baileys-juustokakkua. Vaikkapa itse Baileysin ja jäiden kera.



Koristella voi kermavaahdolla, kinuskikastikkeella, mansikoilla, suklaalla... vain mielikuvitus on rajana. Koska tein tätä kakkua ensimmäistä kertaa, raastoin karusti päälle vain suklaata. En arvannut alkaa prameilemaan kinuskikastikkeella taiteellisia kuvioita, että jää seuravaksi kerraksikin jotakin haastetta.
Ja jos pidät mintusta, Baileysiä saa myös mintulla maustettuna. Maailma on täynnä uusia ulottuvuuksia...

Nyt sitten katselen illan vaikka elokuvia ja tulen änkyräkänniin Baileys-kakusta :p  Tai no, ehkä siihen tarvitaan jotakin muutakin...

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta. Pitänee kokeilla reseptiäsi!

    VastaaPoista
  2. Voi NOM miten hyvännäköinen! Pitikin tulla keskiyöllä vilkaisemaan tuota herkkukakkua, kun omassa jääkaapissa kököttää vain purkki chilivalkosipulinkynsiä... Joudun tästä vielä lähtemään 24h huoltoasemalle ostoksille :D

    VastaaPoista

Mitäs tähän sanot?