sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Juustotarjotin

Monipuolinen juustotarjotin on helppo loihtia. Se hivelee makuhermoja ja silmiä.
Tarjottimelta on hyvä löytyä mietoja että voimakkaita sekä myös kovia ja pehmeitä juustoja.
Kotimaista tarjontaa ovat mm. Aura Gold, Mustaleima Emmental, Brie, Musta Pekka, Pikkusisko ja Turunmaa.


Vinkkejä:
Valitse ainakin viisi erilaista juustoa, 150-200 g/henkilö.
Anna juustojen olla huoneenlämmössä 1-2 tuntia ennen tarjoilua.
Peitä juustot muovikelmulla, jonka poistat juuri ennen tarjoilua.
Laita juustot mieluummin reunattomalle alustalle.
Laita jokaiselle juustolle oma veitsi.

Mitä leipää juuston kera?

Hapankorppuja, patonkia, suolakeksejä tai tavallisia, näkkäriä, pipareita, ruisleipää ja/tai ranskanleipää.

Muuta herkkua juuston kanssa:

Päärynää, omenaa, kiiviä, taateleita, rypäleitä, kirsikoita, mansikoita, oliiveja, pähkinöitä, paprikoita, porkkanaa, selleriä, ananasta

Vinkkejä nautiskelijoille:
Maista ensin mietoja juustoja ja sen jälkeen vahvempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tähän sanot?