torstai 22. heinäkuuta 2010

Lieksanjoki

Loma alkoi hienosti. N. 400 km:n ajamisen jälkeen löysin itseni Patvinsuon kansallispuistosta, Koiterejärveltä. Oli paahtavan kuuma päivä, noin 32 astetta. Meloimme kaverin kanssa keskelle järveä, missä laitoimme kanootin ankkuriin ja uikkarit jalassa jalkauduimme veteen. Saatoimme kaahlata laajalla alueella ja heitellä uistinta. Vesi oli niin kirkasta että saatoimme seurata kuinka suuretkin hauet seurasivat uistinta aivan jalkoihimme. Mutta eipä ollut kaloilla nälkä paahtavassa kuumuudessa. Lopulta meloimme järven ympäri ja illan hämärissä ajoimme Lieksaan mökille. Pari olutta ja olimme valmiita vaipumaan levottomaan uneen kuumassa mökissä.
Seuraavana päivänä suuntasimme Lieksaan ostoksille ja sieltä edelleen Lieksanjoelta. En tiennytkään että niin hieno joki koskineen on olemassa! Upea paikka. Laskimme koskea, teimme rantautumisia ja laskimme taas jokea alas. Päivällä kiusana olivat paarmat ja illalla itikat, niitä oli julmetusti! Vasta yöllä tuli ensimmäinen tärppi, kaveri sai lähes kiloisen taimenen ja pian myös 2,5 kiloisen hauen. Sitten alkoi varsinainen seikkailu, kun vedimme kanoottia vastavirtaan. Kolusimme pimeässä yössä rantakivikoissa välillä nillkoja ja välillä rintaa myöten vedessä. Tyhmanrohkeaa, mutta nilkat säilyivät
ehjinä. Noin kahdelta olimme taas autopaikalla ja alkoi matka kohti mökkiä. Nautimme 3 olutta per mies, mutta nukkumisesta ei tullut mitään. Mökissä lämpöä 29 astetta ja paljon hyttysiä, helvetillistä... Aamupäivällä savustimme kalat ja herkuttilemme niillä, kunnes palasimme taas joelle. Taas lähes 12 tuntia joella. Nyt oli minun vuoroni, ensin sain julmetun kokoisen ahvenen ja taas noin puolenyön aikaan kauniin ja hyvän kokoisen taimenen! Oli niin kaunis että oikein säälitti ottaa mukaan. Tulia emme voineet ikävä kyllä tehdä palovaroituksen vuoksi, mutta muuten luonnossa oli upeaa. Verenimiöistä huolimatta. Aamuyöstä kompuroimme taas koskiseikkailujemme jälkeen helvetin esikartanoon, kuumaan ja hyönteisten asuttamaan mökkiimme. pari kolme tuntia levotonta unta ja heräsimme kahville ja savustamaan kalasaaliimme. Herkullista.Päivällä tiemme erosivat ja minä suuntasin kohti Suomussalmea ja uusia seikkailuja. Siellä vierahti sitten 4 vuorokautta, mutta se onkin jo eri tarina se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tähän sanot?