perjantai 27. marraskuuta 2009

Launtain kuulumisia

Aamulla puutöitä, sitten kirjastoon ja kauppaan. Kunnes tuli liikunnan vuoro. Sitten huilasin ja katselin kun naishiihtäjät eivät pärjänneet...
Joten ei kun kokkailemaan! Päivän menu oli:

Oluella ja appelsiinilla maustettua ankkaa

1 ankan rintapala
1 appelsiini
1/2 plo tummaa olutta
timjamia
suolaa ja pippuria

1. Leikkaa nahkapuolelle ristiviillot kuitenkaan vahingoittamatta lihaa.
2. Mausta rintalihat hyvin suolalla ja valkopippurilla ja aseta kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin.
3. Lisää lämpöä ja anna ruskistua rauhassa, kunnes nahka on muuttunut rapeaksi. Käännä rintapala ja lisää pannulle viipaloitu appelsiini, olut sekä timjamia.
4. Anna hautua hetken aikaa ja laita pannu sen jälkeen 200 asteen uuniin n. 15 minuutiksi.
5. Nosta rintalihat uunista ja anna niiden levähtää hetken ennen tarjoilua.




Timjami-appelsiiniperunat
4 suurta perunaa
1 appelsiinin mehu
2 rlk rypsiöljyäsuolaa ja valkopippuria

Kuutioi perunat ja kypsennä ne ruskistamalla rypsiöljyssä. Lisää lopuksi appelsiinin mehu ja timjami. Anna appelsiinimehu kiehua kasaan ja mausta.

Pekonipavut:
200 g pitkiä vihreitä papuja keitettynä
4-6 viipaletta pekonia

Jaa pavut 4-6 nipuksi ja käännä ympärille pekoniviipale. Laita kääröt kuumenevalle pannulle ja paista ne kaikilta sivuilta niin, että pekoni paistuu rapeaksi.

Timjami-appelsiiniperunat olivat vekkuleita! Kannattaa kokeilla. Pekonipavut ovat aina olleet herkkua. Ankkaan en saanut tarpeeksi potkua.

Viiniksi löysin Israelilaisen Cion Creed Red. Sitä suositeltiin ankalle, lisäksi israelilainen viini on harvinaisuus joten sitä piti kokeilla. Ei hassumpaa. Sitä on mukava siemailla ja muistella ähes vuoden seikkailuja israelissa...
Nyt lämpiää sauna, kunhan ruoka on hieman sulanut, kampean itseni sinne. Tänään nautiskelen iloon ja ikävään. Känni päälle :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tähän sanot?